MIDI control in Bitwig 3

Post Reply
shutthatda
Posts: 2
Joined: Fri May 29, 2020 11:56 am

MIDI control in Bitwig 3

Post by shutthatda » Mon Jun 01, 2020 2:26 pm

Hello

I am very new to the modular world and have a problem getting Voltage Modular seeing my MIDI Controllers.

I am running Windows 10 and have both Ableton Live and Bitwig (which is my DAW of choice). I use Beatstep Pro, Keystep, LaunchPad Pro and the APC 2 as controllers.

If I run Voltage Modular in standalone mode, everything is fine and is able to be controlled from all Controllers, however when accessing it through a DAW either of the two mentioned, no communication at all. Voltage Modular appears in both libraries but neither receive any MIDI information.

Has anyone a reason for this and how I can resolve the problem

Thank you.

User avatar
cherryaudio Greg
Site Admin
Posts: 199
Joined: Wed Aug 29, 2018 5:06 pm

Re: MIDI control in Bitwig 3

Post by cherryaudio Greg » Mon Jun 01, 2020 6:33 pm

Hi,

Is the MIDI from Host indicator lighting up? Can you get regular MIDI notes?

Make sure you're only running one DAW at a time. Other programs can snag the MIDI data.

Greg

shutthatda
Posts: 2
Joined: Fri May 29, 2020 11:56 am

Re: MIDI control in Bitwig 3

Post by shutthatda » Mon Jun 01, 2020 10:24 pm

Thanks for your reply. The problem seems to be as you suggested, one DAW was interfering with the other. Shutting down Ableton allowed Bitwig to function correctly.

Many thanks for your help

Peter

User avatar
cherryaudio Greg
Site Admin
Posts: 199
Joined: Wed Aug 29, 2018 5:06 pm

Re: MIDI control in Bitwig 3

Post by cherryaudio Greg » Mon Jun 01, 2020 10:49 pm

Hi,

Thanks for coming back to let us know that tip worked.

Greg

Post Reply