Midi Program Changes

Memorymode is based upon one of the very best-sounding polyphonic programmable analog synthesizers of the 80s, the legendary Memorymoog synthesizer.
Post Reply
xpander
Posts: 2
Joined: Sat Sep 25, 2021 8:43 pm

Midi Program Changes

Post by xpander » Sat Sep 25, 2021 8:47 pm

How can you get memorymode to receive midi program changes? It says in the online help that there's an AUDIO/MIDI button in settings in the Standalone version only, but on mine there are not the same options.
Can it respond to midi program/bank changes inside a host like Gig Performer?

Steve W
Posts: 179
Joined: Thu Jul 16, 2020 5:55 pm

Re: Midi Program Changes

Post by Steve W » Sat Sep 25, 2021 11:57 pm

I don't have the Memorymode, but I was wondering about your question. Under settings is there a checkbox for "MIDI Program Changes Should Change Current Preset?" If so, do you have it checked?

xpander
Posts: 2
Joined: Sat Sep 25, 2021 8:43 pm

Re: Midi Program Changes

Post by xpander » Sun Sep 26, 2021 6:04 pm

Yes, MIDI Program Changes Should Change Current Preset? is checked.

Anyone able to switch programs over midi?

Steve W
Posts: 179
Joined: Thu Jul 16, 2020 5:55 pm

Re: Midi Program Changes

Post by Steve W » Mon Sep 27, 2021 2:50 am

I have 5 other CA instruments. In standalone mode, program changes from my keyboard changed the presets. In the DAW I use, program changes passed through the DAW to the VST2 version of the CA Instruments changed the presets. With the VST3 version, program changes did not change presets. If I had the Memorymode, I'd do a comparison of the VST2 version versus the VST3 version.

Post Reply