Double Button Presses

Polymode is inspired by the groundbreaking Moog Polymoog synthesizer. One of the world’s first polyphonic synthesizers, its unique multiple parallel filter implementation and mod routings give it a sound like no other synth.
Post Reply
AlchemyTwo
Posts: 8
Joined: Tue May 25, 2021 8:24 am

Double Button Presses

Post by AlchemyTwo » Fri Sep 17, 2021 3:26 pm

I've been experiencing a bug with the buttons on Polymode - sometimes, (and seemingly randomly but fairly often) the buttons will do a "double press" when you click on them. Instead of turning, say Echo off, it will do a quick flick off and back on again instantly. Seems to occur with most if not all of the buttons on the UI.

Is this a known bug?

Also, is there a more official place to report bugs and issues?

User avatar
cherryaudio Greg
Site Admin
Posts: 557
Joined: Wed Aug 29, 2018 5:06 pm

Re: Double Button Presses

Post by cherryaudio Greg » Fri Sep 17, 2021 3:45 pm

Hi,

Plugin or standalone? Does it happen in the standalone? Do you have version 1.1.0?

Greg

AlchemyTwo
Posts: 8
Joined: Tue May 25, 2021 8:24 am

Re: Double Button Presses

Post by AlchemyTwo » Fri Sep 17, 2021 10:35 pm

Hi Greg,

Yes, this is using version 1.1.0. I seem to have the issue when using the VST3 plugin in Ableton Live (Windows 10). I don't seem to be having the same issue in the standalone.

User avatar
cherryaudio Greg
Site Admin
Posts: 557
Joined: Wed Aug 29, 2018 5:06 pm

Re: Double Button Presses

Post by cherryaudio Greg » Fri Sep 17, 2021 10:39 pm

Hi,

Is the VST2 version or another plugin format available to you within Ableton? If so, does it happen with the other plugin format?

Greg

AlchemyTwo
Posts: 8
Joined: Tue May 25, 2021 8:24 am

Re: Double Button Presses

Post by AlchemyTwo » Sat Sep 18, 2021 12:43 pm

VST2 version is also fine - it seems to be only the VST3 version with is affected.

User avatar
cherryaudio Greg
Site Admin
Posts: 557
Joined: Wed Aug 29, 2018 5:06 pm

Re: Double Button Presses

Post by cherryaudio Greg » Mon Sep 20, 2021 6:53 pm

Hi,

Which version of Ableton?

Greg

User avatar
huggermugger
Posts: 83
Joined: Tue Jun 29, 2021 6:42 pm

Re: Double Button Presses

Post by huggermugger » Mon Sep 20, 2021 7:55 pm

I did several tests.
  • VST2 in Reason 11 does the double trigger sporadically.
  • Interestingly, VST2 in an instance of VM with Mini Plugin Host in Reason 11 behaves correctly (VST3 and AU behave correctly too with this config).
  • AU in Logic and Hosting AU behaves correctly.
  • AAX in ProTools behaves correctly.
OSX Mojave.

Post Reply