Page 1 of 1

DC-106 crackle

Posted: Sat Oct 10, 2020 12:03 pm
by clockgate
I bought the full version of the DC-106, and while it sounds fantastic, I am experiencing crackling on the output. It sounds like buffering, and if I increase the buffer size to maximum, it seems to be less but it is still there. I have loads of other soft synths including Voltage Modular, Kontakt & Arturia and have had no issues like this whatsoever. I really hope I can get this working, as I'm really keen to use it in my music, the pads are just glorious.

Re: DC-106 crackle

Posted: Tue Oct 13, 2020 12:43 am
by soundsdelicious
Try the new update

Re: DC-106 crackle

Posted: Tue Oct 13, 2020 12:25 pm
by mcCookies
I'm experiencing the same problem - very high CPU load that causes crackling quite often.

I'm sincerely hoping this is something they can fix as I absolutely love this synth.

Re: DC-106 crackle

Posted: Tue Oct 13, 2020 2:22 pm
by clockgate
soundsdelicious wrote:
Tue Oct 13, 2020 12:43 am
Try the new update
I just updated it, and same issue as before. :(

Re: DC-106 crackle

Posted: Sat Oct 17, 2020 12:36 am
by chvad
Just to chime in... same issues here with anything higher than 4 voices being used.