MIDI Mapping

DCO-106 is a virtual polyphonic synthesizer precisely modelling every aspect of the beloved classic Juno-106 synthesizer.
Post Reply
AndyN
Posts: 6
Joined: Mon Oct 05, 2020 9:26 pm

MIDI Mapping

Post by AndyN » Mon Oct 05, 2020 9:30 pm

Loving the software. I have set it up with my controller and it works really well but I can't see how to save the mapping. I don't want to have to map the controls every time.

Thanks

Andy

cherryMitch
Posts: 57
Joined: Tue Aug 28, 2018 5:26 am

Re: MIDI Mapping

Post by cherryMitch » Tue Oct 06, 2020 2:21 am

Hey Andy - MIDI mapping assignments save with patches.

Eddie
Posts: 21
Joined: Thu Feb 21, 2019 9:19 pm

Re: MIDI Mapping

Post by Eddie » Tue Oct 06, 2020 4:15 pm

So Andy,

You better make an INIT patch with all your mappings and save that as a "template". When you create a new patch you start from your init patch so you have all the mappings in place... and than make your sound.

Thanks for the tip @cherryMitch

AndyN
Posts: 6
Joined: Mon Oct 05, 2020 9:26 pm

Re: MIDI Mapping

Post by AndyN » Tue Oct 06, 2020 4:35 pm

Thanks for the responses. I guess I’ll be creating my own library then. 8-)

cherryMitch
Posts: 57
Joined: Tue Aug 28, 2018 5:26 am

Re: MIDI Mapping

Post by cherryMitch » Wed Oct 07, 2020 12:57 am

Hey Andy, I answered your question wrong, sorry!

Mapping assignments are global settings for the stand-alone, and they're part of the plug-in state for a plug-in (i.e. however you last had it set up).

AndyN
Posts: 6
Joined: Mon Oct 05, 2020 9:26 pm

Re: MIDI Mapping

Post by AndyN » Wed Oct 07, 2020 7:36 pm

Hi CherryMitch,

Thanks for replying. It doesn't seem to be working for me. I saved a new patch called template in the user area with a full mapping. I have come back to it today and the mappings are blank again. I have just run a quick test where I saved a new preset with just the filter mapped. If I the delete the track and re instantiate it, the new preset comes back but the mapping is gone. I'm using Cubase 10.5 pro on a Mac.

Thanks

Andy

AndyN
Posts: 6
Joined: Mon Oct 05, 2020 9:26 pm

Re: MIDI Mapping

Post by AndyN » Wed Oct 07, 2020 7:41 pm

I've just tried the standalone and it saves the mapping. I thought the mapping might then work in Cubase but it doesn't.

Thanks again

Andy

ShurikenSun
Posts: 1
Joined: Fri Oct 09, 2020 9:00 pm

Re: MIDI Mapping

Post by ShurikenSun » Fri Oct 09, 2020 9:23 pm

AndyN wrote:
Wed Oct 07, 2020 7:41 pm
I've just tried the standalone and it saves the mapping. I thought the mapping might then work in Cubase but it doesn't.
Saving MIDI mapping does work in Cubase.
You just have to save it as a Cubase preset.
DCO-106.png
DCO-106.png (603.53 KiB) Viewed 520 times

AndyN
Posts: 6
Joined: Mon Oct 05, 2020 9:26 pm

Re: MIDI Mapping

Post by AndyN » Sat Oct 10, 2020 2:23 pm

Thanks ShurikenSun,

I should have checked that. It works great.

vagnretur
Posts: 3
Joined: Wed Oct 21, 2020 2:57 pm

Re: MIDI Mapping

Post by vagnretur » Wed Oct 21, 2020 3:05 pm

So in order to share the the mappings I have done for my Arturia Keylab 49, I create a new patch & share the file that was created in the "/User Presets" folder? I run the DCO-106 on Mac OS X

Post Reply